တရုတ္ျပည္က
ေျမြနဲ႕ ငါးကို အရွင္လတ္လတ္ ဟင္းလ်ာအျဖစ္ စားသံုးလို႕ရေအာင္ အျမန္ခ်က္ျပဳတ္ရတဲ့ ျပဳိင္ပြဲပဲ
ျဖစ္ပါတယ္…ပါ၀င္ယွဥ္ျပိဳင္သူေတြကလည္း မနည္းမေနာပါပဲ...
ၿပိဳင္ဖို႕
အခ်က္ေပးသံၾကားတာနဲ႕ ေျမြကို ဒီလို တင္ၿပီး ေခါင္းအရင္ ျဖတ္လိုက္ပါတယ္…
ၿပီးရင္ ေရေႏြးပူထဲစိမ္ၿပီး
အေရခြံဆြဲခြာပါတယ္.. ေျမြရဲ႕ ကိုယ္ခႏၵာကေတာ့ တြန္႕လိမ္ေကာက္ေကြးလ်က္ေပါ့..
ၿပီးရင္ ေျမြကို
ကတ္ေၾကးနဲ႕ခြဲ ကလီစာေတြထုတ္
စဥ့္နီတုန္းေပၚတင္
အပိုင္းပိုင္း ခုတ္ထစ္
တစ္ျခား အဆာပလာေတြနဲ႕
ေရာၿပီး ဟင္းတစ္ပြဲ ျဖစ္သြားပါၿပီ..၊ အရွင္လတ္လတ္ေျမြသားကေတာ့ ပန္းကန္ထဲမွာ တြန္႕လိန္ေကာက္ေကြးလ်က္ေပါ့…
ငါးကိုလည္းၿပိဳင္ဖို႕
အခ်က္ေပးသံစတာနဲ႕ ေၾကးခြံေတြကို ဓါးနဲ႕အရင္ျခစ္ထုတ္ပါတယ္..
ၿပီးရင္ ငါးကိုယ္ကို
ဓါးရာေတြေပးပါတယ္..
ေခါင္းကေနကိုင္ၿပီး
မေသေသးတဲ့ငါးကို ဆီပူပူထဲ ႏွစ္လိုက္ပါတယ္..၊ ေခါင္းကိုကိုင္ထားရတာက ငါးကို လံုး၀ ေသမသြားပဲ
အသက္ရွင္ေနေအာင္လို႕ ျဖစ္ပါတယ္.
ၿပီးရင္ ငါးကို
ပန္းကန္ထဲထည့္ အေပၚကေန ဟင္းအႏွစ္ေတြ စမ္းလိုက္ပါတယ္..ၿပီးပါၿပီ..ဟင္းတစ္ပြဲ.. ၾကာခ်ိန္ကေတာ့
၁ မိနစ္နဲ႕ ၂၉ ပါတဲ့…၊
ပါးဟပ္ေလးဟစိဟစိ
ျဖစ္ေနတဲ့ ငါးကို လူေတြက တူေလးနဲ႕ စိန္ေျပနေျပကို ညွပ္စားေနပါေတာ့တယ္…
ေၾသာ္..လူေတြ..လူေတြ....စားခ်င္ရင္လည္း
ေသေအာင္သတ္ၿပီးမွ စားလိုက္တာမဟုတ္ဘူး..၊
မေသမရွင္ ျဖစ္ေနတဲ့ သတၱ၀ါရဲ႕ အသားကိုမွ တူနဲ႕အသာညွပ္ၿပီး
စားေသာက္ေနတာကိုၾကည့္ၿပီး အေတာ္လည္း အံ့ၾသမိပါရဲ႕ဗ်ာ…
ေျပာေနက်စကားအတိုင္းဆိုရင္ေတာ့…
ကိုယ္လုပ္ႏိုင္တုန္းကေတာ့ လုပ္ထားအံုးေပါ့… ကိုယ္ျပန္ခံရမယ့္ အခ်ိန္က်ရင္သာ… ခံႏိုင္ဖို႕
ျပင္ဆင္ထားေပေတာ့…..
ၿပိဳင္ပြဲ
ဗြီဒီယိုၾကည့္ခ်င္ရင္ေတာ့ ေအာက္က Link မွာ ေဒါင္းလိုက္ပါ..
ေအာင္ထြန္းဦး
No comments:
Post a Comment