Tuesday, September 11, 2012

တရုတ္ႏိုင္ငံက ေၾကာင္ရွင္သားျပဳတ္



တရုတ္ႏိုင္ငံ ၿမိဳ႕စြန္ေတြမွာ ပိုးလ်ိဳးကြယ္လ်ိဳး ဖြင့္ထားတဲ့ "ေၾကာင္ရွင္သားျပဳတ္" ဟင္းဟာ လူေတြကို စြဲေဆာင္လို႕ေနပါတယ္..




အဲဒီဆိုင္မွာ ေၾကာင္သားဟင္းကို ၁၀ ယြမ္၊ ေၾကာင္ဦးေႏွာက္ဟင္းကို ၃၀ ယြမ္ႏွင့္ ေၾကာင္အူဟင္းကို ၅၀ယြမ္ အသီးသီး သတ္မွတ္ထားပါတယ္။




ေမးသူ -  "ေၾကာင္ရွင္သားျပဳတ္ဟင္း" ဆိုတာ ဘာကိုေျပာတာပါလဲ ?
စားဖိုမွဴး - ေၾကာင္ကို ကၽြန္ေတာ္တို႕က ေသေအာင္မသတ္ထားပါဘူး..၊ သူ႕ကို ေရေႏြးျပဳတ္မယ့္အခ်ိန္ မွာ အသက္ရွင္ေနဖို႕လိုပါတယ္..၊ ဒါမွသာ "ေၾကာင္ရွင္သားျပဳတ္ဟင္း" ျဖစ္ေတာ့မွာေပါ့..
ေမးသူ - ဘာလို႕ လူေတြက ေၾကာင္သားကို ၾကိဳက္ၾကတာလဲ ?
စားဖိုမွဴး - ေၾကာင္သားက ပန္းနာရင္ၾကပ္ေရာဂါကို ေပ်ာက္ေစတယ္ဗ်.. ၿပီးေတာ့ က်န္းမာေရး အေထာက္အပံ့ရလို႔စားၾကတာမ်ားပါတယ္. 



"Express" ဂ်ာနယ္ သတင္းေထာက္က ေမးျမန္းရာမွာ စားေသာက္ဆိုင္အမ်ားစုက ဟင္းရဲ႕ လတ္ဆတ္မႈနဲ႕ အရသာအတြက္ ေနာက္ပိုင္းမွာ ေၾကာင္အရွင္ကို ျပဳတ္တဲ့နည္းလမ္းကို က်င့္သံုး လာၾကေၾကာင္းေျပာၾကားပါတယ္.. "သူတို႕ပိုနာက်င္ေလ.. အရသာပိုေကာင္းေလပဲ." လို႕လဲ ေျဖၾကားခဲ့ပါတယ္..



ကဲ..ဒီအထိေရာက္ေအာင္ ဖတ္လာတဲ့ စာဖတ္သူမ်ားခင္ဗ်ာ…၊ ဒီစာကို ဆက္လက္ျဖန္႕ေ၀ေပးၿပီး ရွက္စရာလူတစ္စုရဲ႕ ညစာျဖစ္ေနရရွာတဲ့ ဒီသနားစရာသတၱ၀ါေတြ ဒီဘ၀ကေန လြတ္ေျမာက္ဖို႕ အတြက္ ၀ိုင္း၀န္းဆုေတာင္း ေပးၾကပါစို႕…။



ေအာင္ထြန္းဦး

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ထင္ျမင္ခ်က္ေလးေတြ ေရးေပးခဲ့ပါ